Home / A Computer Science tapiserija, drugo izdanje

A Computer Science tapiserija, drugo izdanje

Izvornik: A Computer Science Tapestry, second edition

ISBN: 0072322039

U maju 2009. godine postao sam svjestan da je knjiga izašla iz štampe u Sjedinjenim Američkim Državama. Bilo je out-of-print za najmanje dvije godine, ako ne i više, ali nisam bio obaviješten i da je to još uvijek na raspolaganju zbog viška zaliha.Zato što je knjiga je iz štampe, prava vratiti na mene. Pravim ga na raspolaganju preko Creative Commons License
a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Sjedinjene Američke Države licence.Čitava knjiga je dostupan kao PDF. Ovo je isti sadržaj, u istom formatu, kao i original knjiga, mada stranice imaju neke od markup i dalje vidljive. Pogledajte u nastavku za linkove na pojedinačne poglavlja i kod.

(Prvo izdanje web stranice)

Rješenja za samog kraja poglavlja vježbi. Potrebna vam je ime i lozinku. Lozinku od prvog izdanja i dalje radi. Nova prijava / lozinke radi previše, isti par koji Stuart Reges koristi za svoje informacije. Da biste dobili prijava / lozinke, pošaljite mi e-mail i “dokaz” da si nastavnik [web adresu, broj telefona, lični svjedočenje da ne lažu, itd]

Drugo izdanje A Computer Science Tapiserija: Istraživanje računarstva i programiranje sa C ++, objavio McGraw-Hill, objavljen je u jesen 1999. Knjiga je out-of-print, iako ga možete dobiti na preko nekoliko online izvora. Koristite svoj omiljeni tražilicu.

Kod je također dostupan u formatima za Windows i Linux / Unix platformama. Windows kod bi trebao raditi na Macintosh, javite mi ako postoji problem.

Sadržaj KAKO Sadržaj
 1. Computer Science i programiranje
 2. C ++ Programi: forme i funkcije
 3. Program Dizajn i implementacija
 4. Kontrole, funkcije, i klase
 5. Iteracija sa Programi i klase
 6. Nastava, Iteratori, i Patterns
 7. Klasa sučelja, dizajn, implementaciju i
 8. Arrrays, Data, i Random Access
 9. Strings, potoka, i operatori
 10. Rekurzije, Liste, i Matrice
 11. Sortiranje, Obrasci, i Generički programiranje
 12. Dynamic Data, Liste, i klase predlošci
 13. Nasljeđivanje za Object-Oriented Design
 1. Kako se: koristi osnovne C ++, sintaksa, i operatori
 2. Kako: izlazni format i upotreba potoka
 3. Kako se: koristiti klasu String
 4. Kako: razumjeti i koristiti CONST
 5. Kako: preopterećenja operaterima
 6. Kako: razumjeti i koristiti standardne biblioteke
 7. Kako: razumjeti i koristiti klase Tapiserija
 8. Kako se: koristiti grafike Clases u canvas.h
 9. Kako: C ++ nositi s okruženjima

Poglavlja

U cijelu knjigu.

Podaci datoteka

Datoteka s podacima iz teksta su podoban internet ovdje

Kod

Ovaj kod je testirana pod Visual C ++ i Metrowerks CodeWarrior, evo zip datoteku programa, prozora formatu i evo direktorij za pretraživanje pojedinačne datoteke.

Knjižnica

Te su datoteke sam stavio u biblioteci koje koristimo u našem kursevima. Nema razloga da se svi .cpp datoteke u biblioteci. Ako ne napraviti biblioteku, možete dodati ove .cpp datoteka na projektu i samo promijeniti datoteku (e) u okviru projekta koji učenici pišu (onaj sa glavnim u njemu i podršci datoteke ako ih ima).

Za Linux / Unix koristiti ovu komprimirane tar datoteku koja sadrži Makefile za stvaranje libtapestry biblioteku za povezivanje s programima. Imajte na umu, s G ++ 2.91 klasi Clist ne izrade, ali to prevesti s 2.95, ovo su kompajleri sam testirao sa.

Ako koristite Sunca CC kompajler, pokušajte ovo komprimirani tar datoteku, ali imajte na umu da bool nije izgrađen-u i nisam testirao sve. Ne postoji standardna STL kao string klase, tako da sam napravio ovo koristeći “tstring.h”

Za core tapiserija datoteke i grafičke datoteke, uključujući projekte za stvaranje biblioteke pod Visual C ++ i Metrowerks CodeWarrior, pogledajte TOOGL početnu stranicu.


Owen L. Astrachan
banner