Home / Krijuar diçka NGA DESIGN…

Krijuar diçka NGA DESIGN…

Origjinal: Creating something… BY DESIGN

Krijuar diçka NGA DESIGN…

Si për të bërë diçka. Mirë. Dhe të shpejtë.

Kjo faqe është “shfletuesit miqësore”. Bëni shfletuesin tuaj dritare aq e gjerë sa ju dëshironi. Teksti do të rrjedhë bukur për ju. Ajo është e lehtë për të lexuar në një dritare të ngushta. Me shumicën e shfletuesit, duke shtypur plus, minus ose zero, ndërsa control key (ctrl) është mbajtur poshtë do të ndryshojë tekstet e madhësisë. (Të zgjeruar, të ulur, të rivendosur për të parazgjedhur, përkatësisht.) (Kjo është më e shpjeguar plotësisht, dhe ka një tip, im të Pushtetit në Shfletim faqe.)

Parimet themelore të Projektimit

Çfarë është “Design”, anyway?

Para se të filloj më diçka tjetër që unë të fillojnë që para se unë të përgjigjem “e çfarë është design”, një fjalë e paralajmëruar. Kjo faqe rambles. Kjo nuk ka “të ju them se çfarë butonin për të shtypit”. Nuk ka video klip, ose shumë fotografi. Por nëse ju jeni të gatshëm për të zgjidhur poshtë dhe do të gërmoj në, unë mendoj se ka gjëra këtu ju mund të gjeni të vlefshme.

Disa njerëz janë të kënaqur për të përplasem së bashku, me botën që ne janë përdorur për të. Të tjerët kanë një kruarje për të ndryshuar gjërat.

Shumë cik shërbim paguhet në shkollat xxx ideja që dikush mund të bëjë asgjë, vetëm për aq kohë sa të duan që ajo të mjaftueshme, përpiqet mjaft e vështirë. Ndërsa unë e përshëndes shpresat e mësuesve që të jetë i inkurajuar ata ndonjëherë të ligët aq fort me politikisht korrekt, dhe “i sigurt” se fëmijët nuk arrijnë të kuptojnë që përderisa ne të gjithë kemi të njëjtën bazë të të drejtave të dëshirojmë, dhe se ne nuk duhet të mohohet gjëra të caktuara bazuar në kriteret e parëndësishme, ne gjithashtu jemi të gjithë të ndryshëm. Fëmija me një klub këmbë kurrë nuk do të fitojë një footrace kundër një bashkëkohore të lindur me të koordinuara mirë, mirë funksionimin e gjymtyrëve.

Jo vetëm ne jemi të lindur me grupe të ndryshme, por ne jemi të lindur me të ndryshme mendjen. Në qoftë se mendjet tona janë të ushqimit, ju mund të thonë se në një mendje është “mishi”, një tjetër “akullore”. As nuk është “më i mirë”. Të dyja janë të vlefshme. Por kjo do të ishte absurde që të shërbejë akullore si një rrjedhën kryesore, ose biftek për të shkretëtirës. Gjithashtu duhet pranuar se disa nga mendjet më të shpejtë se të tjerët. Disa mendjet e shihni gjërat më lehtë se të tjerët ta bëjnë.

Por kjo është një mbi-thjeshtimin të them mendjen “Një” është më i aftë se tjetri. Ju duhet të specifikoni një fushë. Unë jam mjaft të mirë kompjuteri programues, por unë nuk mund të lexoni të muzikës.

Kjo më sjell tek një gjë e fundit përpara se ne të merrni poshtë për çfarë është projektimit,

Unë i thashë unë mund të programit, por nuk mund të lexojnë muzikë. Çfarë kam nevojë për të shtuar për këtë është se unë e kam provuar mjaft e vështirë në të dyja. Unë e kam pasur edhe mësimdhënia e mirë në të dyja fushat. Në qoftë se ju doni diçka të keq të mjaftueshme, djersë mund disi të kompensuar për frymëzim. Unë e dinte një djalë i cili ishte një i klasit të parë cricket lojtar, pavarësisht nga të qenit i verbër në një sy. Ndiqni zemrën tuaj… por të përpiqet të dini diçka në lidhje me rrugët që mund të jetë e lehtë për ju, e cila mund të jetë një luftë.

Kështu… të kthehet në “mishi” dhe “akullore”. Disa njerëz janë të lindur artistë. Nëse ata ndjekin këtë rrugë, ata mund të mësojnë shumë për zeje të tyre të mesme, por të bëhet i madh, ata gjithashtu do të duhet të “përdorimi i forcës”, dhe të tërheqë në kapacitetin e tyre për të ndiejë atë që po ndodh për të krijuar të bukurën.

Disa njerëz kanë talent në lidhje me të tjerët. Ndoshta ata do të bëhen këshilltarë, kujdestarët e tyre, etj, etj.

Disa kanë mekanike zotësi. Ata janë të mirë me duart e tyre.

Dhe pastaj disa janë të mirë në duke menduar deri makina… në vija të përgjithshme… të cilat nuk kanë ekzistuar më parë, apo duke menduar për të variacione mbi ekzistuese makina të cilat do t’u japin njerëzve një të reja të dobishme pajisje.

Këto janë designers.

Ata bëjnë gjëra nga një qasje shkencore, në vend që të më intuitive qasje e artistit. Kjo nuk do të thotë se nuk ka një dizajn të artit, ose je në dizajn… kjo është një pyetje e theksit.

Pra,… çfarë është projektimit? Kjo është një disiplinuar procesin e shikuar në atë që ne kërkojmë atë çfarë ne jemi të projektimit, dhe duke kërkuar në pronat dhe aftësitë e materialeve dhe komponentëve në dispozicion për ne, ndërsa ne përpiqemi për të mbushur hendekun mes ku jemi dhe ku duam të jemi.

Disa dobishme parimet

Për Të Mbajtur Atë Të Thjeshtë

Nëse ju jeni hartimin e një pajisje mekanike, një qark elektronik, një program kompjuterik, apo diçka tjetër: për të Mbajtur Atë të Thjeshtë

Nëse puna mund të bëhet me 5 pjesë, nuk e përdorin dizajn që përdor 10 pjesë. Sigurisht, askush nuk ulet në një tavolinë me një 5 dizajn pjesë në një anë, dhe një 10 dizajn pjesë në të tjera, dhe thotë, ummm, të cilat unë do të përdorin. Por në qoftë se ju të gjeni veten të ulur atje me një 10 pjesë të projektimit, pyesni veten… mund ta bëni këtë me pak pjesë?

Thjeshtë diçka nuk është, më pak gjëra nuk janë të gabuar.

Natyrisht, ajo duhet të jetë e përshtatshme për qëllimin. Nëse ne kemi qenë në të njëjtën dhomë, unë mund të komunikojë me ju me asgjë më shumë se zërin tim. Për të komunikuar me mijëra, të cilët kujdesen për të mostrës mendimet e mia, të gjithë mijëra kilometra, merr një dhe më të ndërlikuar të projektimit. Por ju mund të keni vënë re se edhe pse unë jam duke përdorur kompjutera dhe internet, faqen që ju jeni duke e lexuar ka shumë pak “whiz bang” dashuroj tituj, nuk animuar grafike, etj, etj. Në qoftë se unë të kërkuar për të ju tregojnë se si një katër-pash djegie të brendshme motor punuar, unë do të përdorin një të animuar grafike. Por kjo është më shumë se këto ide duhet.

Kur të keni arritur një dizajn të thjeshtë për një të ndërlikuar të projektimit sfidë, nëse ju keni një inxhinier e imja, ju do të dini se ju keni bërë atë. Për një inxhinier i tyre është një bukuri në diçka të thjeshtë.

Përdorin modulet… në hierarkitë

Në diçka si një makinë, modulet janë të dukshme. Tjera të projektimit sfidat gjithashtu japin të vjetër, koncepti i “përçaj dhe sundo”. Në të nivelit të lartë nga një makinë, ju mund të ndajë gjërat deri në…

  • Motor
  • Rrota / pezullim
  • E pasagjerëve, rehati dhe siguri… vendeve, të ngrohjes, etj
  • Ndriçim
  • (etj…)

Duke marrë vetëm një nga ata, motor, ne mund të ndani problemin përsëri, kjo është e nivelit të dytë të hierarkisë… Ne do të bëjmë sikur makina jonë është që të kemi një motor benzinë. Hartimin e motorit mund të jetë i prishur deri në ftohje, lubrifikim, duke u bazuar në lëndë djegëse/përzierje e ajrit, duke siguruar një shkëndijë etj…

Tani e konsiderojnë “sigurimi i një shkëndijë”. Ku ka energji elektrike të vijnë nga? Si është dorëzuar në vendin e duhur? Në kohë të duhur?

Ju merrni këtë ide? Modulet. Hierarkitë. Dhe mos harroni: Të njëjtat parime mund të zbatohen në qarqe elektronike, programeve kompjuterike, dhe më shumë.

Pse modulet?

Më vonë diskutimet do të hedhë më shumë dritë mbi përgjigjen për këtë, unë shpresoj, por më lejoni që këtu të pretendojnë se me një të mirë modulare të projektimit, ju mund të punojnë në pjesë të dizajnit tuaj në izolim. Dhe ku gjërat nuk janë mjaft të drejtë, ju mund të përmirësuar hartimin e tyre më të lehtë kur ju mund të punojnë në modulet veç e veç.

Unë shpresoj se përderisa unë isha duke folur rreth mënyrë që ju të mund të ndahen me problemin e hartimit të një motor, ju keni qenë duke menduar, “Prit një minutë… ajo do të jetë më mirë për të ndarë gjëra të tilla…”

Një pjesë e madhe e “art”, i dizajnit është zgjedhur si ju kam thyer problemi lart. Çfarë është një “e mirë” skemë? Ai që ju jep modulet ju mund të punojnë me të në izolim, një pranojë diçka ne jemi gati për të folur për të: “nga Lart poshtë dizajn/ deri në fund të zhvillimit”

Si mund të shkojnë për të thyer problemi në mënyrë që ju do të ketë “mirë” modulet… Ah… një pyetje e cila nuk është aq e lehtë përgjigje. Më shumë ju përpiqeni të bëni atë, aq më mirë ju do të merrni në atë… por ju duhet të mbani mend për të provoni!

Poshtë lartë të projektimit/ deri në fund të zhvillimit të

Ky parim inkurajon ju për të filluar procesin e projektimit në vija të përgjithshme. “Të gjerë” nuk duhet të jetë një tjetër mënyrë për të thënë “wooly”. Por të fillojë me një deklaratë të qartë të projektit qëllimi. Vazhdimi i makinave shembull, në krye të procesit të dizajnimit ju mund të thoni “Ne jemi duke krijuar diçka për të lëvizur njerëzit në shpejtësi deri në 70 kilometra në orë, në të arsyeshëm rehati, i izoluar nga mjedisi.”

Pjesë e “mashtrim” nga poshtë lartë të zhvillimit është për të mbajtur një sy në, ku ju jeni duke shkuar në të njëjtën kohë si ju jeni duke përdorur tjetër sy” për të marrë kujdesin e disa specifika.

Ruajtur nivelin e duhur të veçantisë si ju punoni nga e sipërm, në përgjithësi, nivelet e deri në fund, shumë detaje specifike të secilës pjesë të një pjesë e një pjesë…. të projektimit. Ajo është një art, dhe merr praktikë. Dhe në të njëjtën kohë, arti i thyer problem në një të dobishme për strukturën e moduleve është duke u ushtruar.

Kur ju filloni të merrni atë të drejtë, përsëri, ju duhet të ndjejnë se gjërat janë të drejta. Ju do të ndjeni se ju jeni “në krye” të çfarëdo pjesë të enigmës që ju janë duke punuar në këtë moment. Përsëri “bukurinë” nuk është shumë e fortë, një fjalë. Ju duhet të shihni një bukuri në strukturë. Ju duhet të jetë në gjendje për të lexuar atë që ju keni shkruar, dhe do të jetë e rehatshme që ju të kuptoni se çfarë po ndodh, dhe të ndjehen që ju e dini se “vendin tuaj” në skemën e përgjithshme. Nëse ju nuk e mendoni se kjo, pastaj të vazhdojë të punojë në dizajn tuaj derisa ju të keni goxha e mirë “i përfunduar”, të paktën në aspektin e specifikuar se çfarë të gjitha pjesët do të jetë, se si ata përshtaten së bashku, atë që është marrë kujdesin e nga çdo modul, nën modulin, nën – nën modul, etj.

Shumë më mirë që të hyjë në fazën e ardhshme… “deri në fund të zhvillimit”… nga një skemë që “duhet” të punojë. Po, natyrisht ju do të gjeni “gjëra të vogla” (ose ndoshta jo kaq pak gjëra!) se, në reflektim, ka nevojë të rishikohet. Por më e vështirë që të punojnë në fazën e parë, pak prej tyre nuk do të jetë. Dhe fiksimin e tyre gjatë planifikimit është një shumë më e lehtë se sa duke bërë ndryshime kur ju keni filluar ndërtimin e moduleve. Për një gjë, shmang nevojën për të shkuar mbrapa dhe rishikimit të të dhënave që duhet të ishin “bërë”!

Nëse ju jeni të vëmendshëm, ju do të nga koha në kohë do të gjeni ju keni pikturuar veten në një qoshe. I bezdisshëm dhe diçka që ju do të merrni më të mirë në shmangien e, si ju merrni më të mirë në gjithë procesin… por ajo është e mirë nëse proces ju lejon të shihni problemin e hershme, e cila nuk mund të. Është e vështirë për të shmangur duke bërë atë, por kjo është më keq në qoftë se ju bëni atë, por nuk e zbulo atë deri në fund të procesit të ndërtimit!

Mendoj se ju jeni të paturit e një shtëpi të ndërtuara. Kjo është një dizajn problem. Ju dhe arkitekt do të fillojë me një të gjerë, “nivelit të lartë” ide se çfarë doja. Së bashku ju do të zhvilluar dizajnin, gradualisht adresimin e më i madh dhe nivelet e detaje. Nëse ju keni qenë ndonjëherë i përfshirë në gjëra të tilla, ju do të dini se ajo është shumë e shumë më mirë që të ketë planin e përfunduar para se të fillojë ndërtimi. Edhe në qoftë se ju keni një të ndershëm ndërtues, të bëjmë ndryshime, si ju shkojnë së bashku është një kushtueshme çështje, sepse “fiksimin” gjëra që duhen ndryshuar në këtë plan, pasi të ndërtimi ka nisur, është shumë më e vështirë se ajo do të kishte qenë për të bërë “atë” në të djathtë, një herë.

Për të ardhur…. Deri në fund të Zhvillimit dhe të Testimit

Kështu! Ju keni një plan të shkëlqyer. Të gjitha gjërat që mund të shkojnë keq kanë qenë në konsideratë me kujdes dhe të përcaktuar. Çdo gjë projekti duhet të arrijë ka qenë e ndërtuar në. (Djathtas… dhe e mia aktuale të aksioneve të portofolit është krejtësisht i balancuar… por ne mund të ëndërrojnë!)

Jeni i sigurt??

Nëse është kështu, atëherë është koha për të shkuar në fazë zhvillimi. Por për të marrë e “lartë poshtë design” punë duhet mbaruar, së pari, në qoftë se ju doni për të shpëtuar veten nga pikëllimi.

Tre gjëra për të shikoni për:

  • Mos u brengos
  • Dyshimet
  • Shqetësimet

Mos u brengos: Po ju kruhet për të “shkoj”? Unë shpresoj se kaq! Por mos u dorëzoni një dëshirë për kënaqësi të çastit, nëse planifikimi i punës nuk është me të vërtetë e plotë!

Dyshime: në Qoftë se ju jeni të ndershëm me veten, është që ka disa pak cepin e planeve për të cilën ju keni dyshime? Për të vënë atë në një mënyrë të ndryshme, ju jeni plotësisht të sigurt se ju prerë asnjë qoshet përgjatë rrugës? Nëse ju keni marrë ndonjë dyshim, ju me të vërtetë duhet të shikojmë me ata gurë tani.

Brenga: Ndonjëherë në këtë fazë ka një element të projektimit që ju jeni, në qoftë se ju kërkoni shpirtin tuaj, në mënyrë të fshehtë një pak të shqetësuar në lidhje. Mendoj se ju janë duke dizajnuar një qark elektronik, dhe keni nevojë për një përbërësi të tolerojë një 500mA aktuale, dhe ju nuk jeni mjaft të sigurt se saktësisht se sa e lartë e tanishme nuk është e do të jetë. Gjeni një mënyrë për të marrë përgjigje tani. Nuk do të fillojë kryesore deri në fund të zhvillimit deri sa ju e dini që ju nuk do të keni një problem me këtë 500mA kufizim. Ose të gjejnë një mënyrë për të shkuar rreth kufizim. Shpesh ju mund të ndërtuar pak test qarqeve (apo të vogla të programeve kompjuterike, etj… çfarëdo që ju janë projektim) për të pastruar një merak të cilat ju janë të zgjuar të mjaftueshme për të njoftimit dhe të merren me herët, duke shmangur që ka të bëjë komplikuar backtracking gjatë fazë zhvillimi.

Deri në fund Zhvillimin dhe TESTIMIN e…

Pasi të keni projektimin e drejtë, ju filloni për zhvillim. Le të thonë se ne jemi duke ndërtuar një dizajn të ri të makinës.

Mos harroni, kemi biseduar “modulet”? Motori është një modul në një makinë dhe brenda që ne kemi modulet si shkëndijë priza, carburetor, një piston/ lidh shufra/ cilindër modul.

Në deri në fund të zhvillimit, ne të përpiqemi për të punuar parë me nën-nën-nën kuvendeve. Për shembull, një shkëndijë plug. Ne kemi ndërtuar atë dhe provoni atë. (Ne nuk mund plotësisht të provuar atë, sigurisht, por ne mund të bëni disa analiza. Do të bëjë një shkëndijë, kur një tension është aplikuar? Do të vidhos në një ndërprerë vrimë e madhësisë ne synojmë të bëjmë në krye të cilindër? E bën atë të mbijetuar si qenie të nxehtë si do të jetë kur motori është i rrjedhshëm? Më shumë teste që ju mund të mendoni dhe të drejtuar, mirë.

Më lejoni të dal nga tema, për një çast, në fushën e krijimit të programeve kompjuterike,

Në këtë fushë, modulet janë të lehtë të mishëruar në subroutines. (Në disa gjuhë, këto janë “funksione” dhe “procedurat”.) Më të aftë, ju të bëhet në përdorimin e këtyre, larg ju do të shkoni si një programues. Ju duhet të shihni se ku për të përdorur një subroutine. Ju keni nevojë për të zotëruar “prerjen” kodin tuaj në subroutines. Ju keni nevojë për të zotëruar gjuhën tuaj objekteve për sjelljen e të dhënave tek dhe nga subroutines. Dhe keni nevojë për të zotëruar “fole” subroutines, me fjalë të tjera ndërtimi subroutines nga subroutines të cilat vetë janë të ndërtuar të subroutines, etj. (Si një sallë e shërueshme.)

Going back to deri në fund të zhvillimit të….

Ne ishim duke krijuar një lloj të ri të makinës. Ne do të mbaruar “top poshtë design”.

Parimi i “deri në fund të zhvillimit të…dhe testimin e…” kërkon që ne e shohim për nën – nën… kuvendet, si shkëndijë plug. Ne e ndërtojmë atë, dhe të provuar atë. Pastaj ne do të shkojmë në dhe për të ndërtuar të tjera nën – nën – kuvendet… rrota, derë, carburetor, radio… etj.

Pse të gjithë theksin në testimin?

Nëse keni provuar si ju shkoni, ju nuk do të lihet në “fund” (ndërtimi i parë prototip) me një frikshme testimi (dhe tweaking!) faza përpara jush. Dhe….

Më e rëndësishmja, nga testimi, si ju shkojnë së bashku, ju mund të zbulojmë gjëra të cilat kërkojnë ndryshime që do të jetë më e lehtë për të bërë tani se ajo do të jetë për t’i bërë ato më vonë.

Në një pak më të tensionuara shembull, le të bëjmë sikur që kemi planifikuar për një radio modul i cili është 12cm të thellë. Por kur ne kemi ndërtuar në modul, dhe të provuar atë, ne gjejmë se ne thjesht nuk mund ta bëjë atë të… modul duhet të jetë 15cm të thellë. Çfarë nëse mënyra e kemi projektuar radio “shtëpi” në makinë nuk ka vend për një më të thellë radio moduli? Ne do të shpërblehet për testimin tonë! Ne nuk do të ndërtojmë të papërshtatshme pult tani. Ne do të redesign së pari, për të akomoduar shtesë 3cm që ne kemi nevojë.

Pra… ne kemi ndërtuar dhe testuar disa nën- module. Ardhshëm ne do të mblidhen ato në nën-module, p.sh. motori, dhe ne të provuar përsëri.

Një tjetër avantazh i “lartë poshtë dizajn/ deri në fund të zhvillimit” metoda është që të punës zakonisht merr të lehtë si ju shkojnë së bashku. Fazat e para janë të vështirë, dhe disi i mërzitshëm, të punojnë. Por si ju të merrni më afër deri në fund… nëse ju keni bërë parë pjesët e drejtë… çdo gjë vjen së bashku” shumë të bukur.

Kornizave: Si ju të vazhdojë, ju mund të kenë nevojë për të ndërtuar kornizave. Në “tonë të bërë me një makinë” shembull, kur ne kemi marrë në fazën e formimit të motorit të tij në nën-module, disa lloj kuadër të turit të saj në do të jetë e nevojshme para se ne të mund të bëjnë testimin. Ndonjëherë ju do të keni pjesë të tjera të poshtme deri zhvillim mjaft larg së bashku që ju mund të “malin e motorit” në kuadër përfundimisht do të shkojnë në. Herë të tjera, ju do të bëjë një kornizë të përkohshme, vetëm për fazën e testimit.

Ndërkohë që gjëra të tilla, unë shpresoj se, e lehtë të mjaftueshme për të kujtoj në rastin e ndërtimit të makinave, ndoshta ata nuk janë aq të qartë për lexuesit, të cilët do të ndërtimit software.

Në çdo rast, në asnjë rast, ndërtimin e kornizave të tilla është pjesë e artit të procesit të dizajnimit. Nuk ka përgjigje të thjeshtë. Por ju gradualisht bëhen më të aftë, për aq kohë sa ju të mbani duke u përpjekur. Mbani në mend kërkesë themelore: Ju doni për të ndërtuar produktin tuaj “nga toka”. Ju doni për të mbledhur nën – nën – nën…kuvendet e parë. Dhe testimin e tyre. Pastaj kombinohen ato për të ndërtuar në nivelin e ardhshëm. Test. Etj. Deri në fund.

Si ju fitojnë aftësi me të “top poshtë dizajn/ deri në fund me zhvillimin e procesit të, ju duhet të gjeni më shumë dhe më shumë se mënyra se si ju thyen projektit deri gjatë “nga lartë poshtë” faza ju ndihmon të vazhdoni të lehtë të gjatë “deri në fund” faza.

Të kthehen për të “kornizave”: Në rastin e ndërtimit të software, ku ne e përdorim subroutines të encapsulate modulet, ne do të shpesh të ndërtuar pak para programe për të “ushtruar” subroutines.

Mendoj tonë të përfunduar programi është menduar për të encrypt files, duke përdorur një user-furnizuar kryesore.

Ndoshta do të ketë “rregulla” rreth kryesore… nuk duhet të jenë shumë të shkurtër, duhet të ketë të paktën një shifror, etj.

Përsëri, një pak më të tensionuara shembull, por me një kuptim në asnjë–më pak: Ju do të pothuajse me siguri të kenë një modul të quajtur “GetKeyFromUser”. Gjatë deri në fund të zhvillimit, ju mund të prodhojnë një program të vogël, që përmbajnë çfarë ju shpresoj se do të jetë përfundimtar kodi i “GetKeyFromUser”. Në program të vogël do të ofrojë një kornizë për të thirrur GetKeyFromUser modul, dhe vetëm pastaj të popping up një “kalon rregull testet” ose “nuk e sundimit të testeve” mesazh.

Duke vazhduar me atë pak: subroutine do të kthehen dy vlera: Një boolean (true/false) të cilat unë do të të kalojë “boPassesRulesTest”, dhe një varg, të mbani çelësin, që unë do të vënë në “sKey”. (Shënim: “testet” këtu nuk janë të testimit kemi bërë gjatë tona deri në fund të zhvillimit. Ata janë testet software duhet të aplikojnë për çelësi përdoruesi ka furnizuar, për të parë nëse ajo i plotëson të programit kërkesat… kohë të mjaftueshme, shifra të përfshirë, etj.)

Korniza për testimin e GetKeyFromUser… dhe, deri në një pikë, thirrja e në kontekstin e fundit program… do të duket diçka si në vijim. Në fakt duke marrë diçka nga përdoruesit, në shembullin tim, do të jetë e ndërtuar në GetKeyFromUser. Linja e fundit më poshtë do të tregohet për testimin e kuadrit, pra, dizajn testues mund të provoni kryesore pas kryesore pas kyç, duke parë se si GetKeyFromUser përgjigjet… dhe ende, ende kontrollor ka një mënyrë elegante për të dalë procesin e testimit… duke hyrë ‘q’ si “çelësi”.Në finale të programit, ne ndoshta do të marrë “të tjerët showmessage(‘i Mirë kyçe’) pak jashtë, dhe ne me siguri do të ndryshojë “deri në” pjesë e… cila mund të jetë aq e thjeshtë si “deri boPassesRulesTest==vërtetë”. (Një të metë në se ndoshta mbi të thjeshtë “përgjigje”, është se ajo i jep të frustruar përdoruesit asnjë mënyrë për të dalë kur ata nuk mund të gjejnë një çelës që është i pranueshëm për programin e kërkesave.)

përsëriteni
GetKeyFromUser(boPassesRulesTest,sKey)
 nëse boPassesRulesTest==false pastaj showmessage('i Keq kyçe')
 tjetër showmessage('i Mirë kyçe')
 deri sKey=='q'

Kështu… unë shpresoj se ka kuptim? (Të ketë një të shpejtë përpjekja e dytë, e nëse jo, si unë jam gati për të marrë atë një pak më tej.)

Unë jam ende duke folur për kornizat, dhe “nga poshtë lart” deve3lopment proces.

Ndërsa ju mund të zhvillojë program në këtë mënyrë, në qoftë se ju ishin pak më të zgjuar, në këtë rast, ju mund të veproni si më poshtë.

Parë të ndërtuar pjesë të programit rreth ku ju do të përfundimisht të futur thirrjen e GetKeyFromUser. Dhe, derisa zhvillimi i atyre pjesët e tjera, vendos vetëm, në vend të GetKeyFromUser, sKey=’tempkey123′

Që do të ju jap një “pune” vlera për sKey, për testimin e të gjitha të dhënave të programit, të cilët duhet çelës… dhe të ju lejojnë për të, më vonë, “plug në” rutinë që do të sjellë programi më afër fundit që dëshiron duke shtuar pjesë të cilën e merr një kyç nga përdoruesit, në vend se vetëm duke përdorur një “fikse” kyç.

Jetë pak më e kujdesshme, pse. Në qoftë se ju vetëm për të testuar pjesë të tjera me një kyç, p.sh. “tempkey123”, nuk mund të jenë të gjëra në pjesën ju mendoni se ju jeni “testimin” e cila të punojë me atë, por dështojnë të tjera të vlefshme çelësat.

Të mësuarit “ajo që ka rëndësi”, kështu që ju mund të bëni efektive testimit, është një nga ato zona të cilat kërkojnë që ju të jetë artist, si dhe inxhinier.

Kjo është ajo për “Deri në Fund të Zhvillimit dhe Testimit”, dhe kështu edhe ne gjithashtu të përfundojë “Lartë Poshtë Dizajn / Deri në Fund…”

(Nga rruga… kjo ese “ndërtuar”, në disa mënyra, duke përdorur parimet e “lartë poshtë dizajn/ deri në fund të zhvillimit”! Mendoni se si mund të jetë? Disa nga teknikat tuaja të gjuhës angleze mësuesi mund të ketë provuar të daulle në ju ishin vetëm një variacion mbi këtë.)

Lëvizja për, të përfundojë duke marrë parasysh dy aspekte të tjera të “dizajn të mirë”. Duke bërë gjëra të maintainable dhe duke i bërë ata të dështojnë të sigurt.

Dizajni projektet tuaja të jenë të maintainable

Sa herë e keni pasur për të hedhur diçka jashtë, sepse një element të vogël të saj ka dështuar, dhe se “nuk mund” të jetë i rekomanduar? Unë një herë e kishte të hidhni një tjetër të mirë laptop për shkak të ftohjes tifoz kishin vdes, dhe nuk mund të zëvendësohet. Eshtë e panevojshme të thuhet, unë shmangur kjo kompani tani.

Si në zhvillimin e dizajnit tuaj, të përpiqet për të parashikojnë atë pjesë mund të dështojnë, dhe e bëjnë atë të lehtë për të shërbimeve ose të zëvendësojë ato. Ka një arsye rrota e makinave janë të lidhura me boshtet me dadot, nuk thumba!

Jo vetëm që duhet të jetë e mundur për të zëvendësuar të komponentëve, të përpiqet për të vënë modulet e dizajnit tuaj së bashku në mënyrë që ju mund të shkëputeni tyre për testim. Dera e shtëpisë sime është mbyllur me një sistem që liron një elektromekanike grevë pjatë kur e drejta RFID tag është sjellë deri në sensor. E syste3m kohët e fundit u ndal duke punuar. Për fat të mirë, greva pjatë modul është i lidhur me një plug që mates me një prizë. Ajo ishte e lehtë për të hiqni kabllon dhe të vënë një voltmeter në fole, për të parë nëse ajo ishte greva pjatë, ose të qarqeve të makinës grevës pjatë e cila kishte dështuar.

Po… modulet unë kam qenë vetëm duke folur në lidhje me maintainability në një të projektimit janë të njëjta modulet që ne të dizajnuar nga lartë poshtë, dhe të zhvilluar nga poshtë lart.

Dizajni projektet tuaja të jenë të dështojnë të sigurt

Mbaj mend se Z. Murphy, atë me të njëjtin emër të Ligjit, është atje duke pritur për ne.

Në klasën e shkollës, unë u mësoi se Westinghouse theu ishte e madhe për të thyer përmes në zhvillimin e hekurudhave. Përpara se Z. Westinghouse e eureka moment, si një “e bëjnë atë të dështojnë të sigurt”, projektuesi, frenat janë përdorur në shumë gjëra… por ju kishte për të aktivizuar frenave… dhe nëse mekanizmi ishte në disa rrugë të gabuar, e mirë, se ishte për të ardhur keq. Shumë keq që ju nuk e dini se nuk ishte diçka e gabuar para ju nevojiten frenat për të ardhur në…

Westinghouse e frenave merr një tjetër tack. Kjo është pothuajse një emër të keq. E mund të më mirë të quhet “rrotës allowers”. Kur diçka është e pajisur me Westinghouse frenat, rrota “zakonisht” nuk do të kthehet. Frenave pads janë të shtypur kundër rrota të mëdha, të fuqishme, e thjeshtë springs. Për të bërë tren mobile, së pari, pads duhet të largohen larg nga rrotat nga një numër relativisht komplekse pneumatike nderprerese. Ju nuk do të “aplikohet” frenat… ata aplikuar veten, shumë thjesht, në një mënyrë pak gjasa të “gabuar”. Por… nëse ju doni për të lëvizur, ju keni për të “UN-zbato” frenat. Nëse çdo gjë është duke punuar si duhet, ju mund të lëvizin. Nëse diçka është e gabuar… në qoftë se një sistem ka dështuar… ju nuk mund të shkojë, dhe nëse ju jeni duke lëvizur, para se të gjatë që ju të ndaluar.

Z. Westinghouse shikuar në sistemin e ai ishte hartimit të një modul për të. Ai e pyeti veten se çfarë janë në gjendje më pak të sigurt. Dhe ai i projektuar tij frenat kështu që, në përgjithësi, kur gjëra që mund të shkojnë keq u shkojnë keq, sistemi u zhvendos në një vend të sigurtë shtetit, në krahasim me më pak i sigurt shtetit.

E lehtë kur dikush ju tregon!

Çfarë gjë ju jeni hartimin? Ju mund të bëni atë “dështojnë të sigurt”? Së pari ju duhet për të identifikuar se çfarë “të sigurt” shteti do të jetë. Atëherë ju duhet të shikoni në të projektimit që ju keni, në mënyrë të drejtë identifikojnë mënyrat se si mund të dështojë. Për secilin prej tyre, rezultati është një vend i sigurt shtetit?

Unë kam parë disa dizajne për të kontrolluar kompjuterin elektrike dyert, p.sh. dera e dikujt në shtëpi.

Nëse energjisë elektrike dështon, çfarë ndodh? Nuk derën ritëm të lirë në erë? Ndoshta më pak se mrekullueshme, në kushtet e mbajtjes hajdutë jashtë. Por çfarë ndodh në qoftë se kur e energjisë elektrike nuk derën flokët lart? Jo qesharake, nëse ju jeni në shtëpi, në krevat, dhe pushteti ka dështuar për shkak se ju keni një zjarr në shtëpinë tuaj. Hmm. Projektimi për “të dështojnë të sigurt” mund të jetë mjaft e rëndësishme.

Çka në lidhje me një sistem të ujit houseplants? Supozoni se ju jeni në grep të vogël “gete” deri të përgjithshme të furnizimit me ujë, dhe kanë një ngarkesë elektrike të veprojë valvul e cila është hapur kur bimët merrni shumë e thatë? Kjo është me të vërtetë një ide e mirë? Çfarë nëse sistemi dështon në një moment kur valvula është e hapur, dhe ju jeni larg nga shtëpia për fundjavë. Ju do të jetë i habitur se sa shumë dëm një gjysmë inç e ujit nëpër të gjithë katin e parë, dhomat në shtëpinë tuaj, do të shkaktojë. Shiko përreth. Kush do të kishte menduar ju kishte aq shumë gjëra në dysheme!

Kështu… Çfarë mund të dështojnë? Çfarë shteti do që të lënë gjëra në të?

Falë një të vogël të digresionit, do të thotë thjesht për të zbavitem? Në e tij thriller “Transferimi i Pushtetit”, Fince Flynn imagjinon një terrorist me një dhunti për të dështojnë të sigurt të projektimit. Terrorist i ka mbjellë bomba në të gjithë Shtëpinë e Bardhë. Ai nuk duan njerëz të Mirë për të fituar. Kështu e tij bomba do të shkojnë jashtë në qoftë se ata nuk pranojnë një “qëndrimit të qetë” kodi çdo pesë minuta. Njeri I Keq. Mirë Projektuesi.

 

Kjo është ajo!

Faleminderit për të marrë kohë për të lexuar këtë… unë shpresoj se kjo ju ka ndihmuar të bëhet një më të mirë inxhinier, nëse ju jeni të ndërtimit fizik gjëra të tilla si qarqe elektronike, ose më abstrakte gjëra të tilla si programet kompjuterike ose bazat e të dhënave. E parimeve të parashtruara më sipër e dizajnit të mirë të aplikuar në shumë disiplina.

banner