Home / E Pronësisë Intelektuale, E Drejta E Autorit, dhe të Mësuarit në Distancë

E Pronësisë Intelektuale, E Drejta E Autorit, dhe të Mësuarit në Distancë

Origjinal: Intellectual Property, Copyright, and Distance Learning

Rritja e numrit të kurseve online dhe përdorimin e Internetit në të mësuarit në distancë është ridefinimi mbrojtjen e autoritkufijtë e pronësisë intelektuale. Qëllimi i këtij projekti është për të link Web-bazuar në nenet që rishikim i literaturës në këtë fushë apo që përbëjnë thelbësore argumente për gjendjen e tanishme të punëve dhe ku ne mund të duke shkuar në këtë çështje. Ne duam gjithashtu të sigurojë lidhjet me shoqatat relevante që kanë një interes në këto çështje, dhe të ofrojnë një bibliografi të shtypura artikuj Ju lutem dërgoni sugjerimet tuaja në James L. MorrisonShtetet E Bashkuara Të Drejtave Të Autorit Zyra Udhëzimet
Sipas ligjit AMERIKAN, fakulteti dhe studentët kanë të drejta për përdorim copyright intelektuale pronës për arsimor (jo-fitim) aktivitete të quajtur “përdorim të drejtë” të drejtat. E Biblioteka e Kongresit e Autorit Zyra publikon udhëzime në faqen e saj të Internetit për përdorim të drejtë nga mësuesit dhe nxënësit, si dhe informacion për autorët të cilët dëshirojnë për të regjistruar të drejtat e autorit të tyre materiale. Kjo faqe autoritative lidhje me seksionet në pyetjet e bëra më shpesh, publikime ndërkombëtareçështjet e të drejtave të autorit, në pritje të ndryshimeve, dhe shumë tema të tjera.Për informacion të mëtejshëm, lexoni një pamflet nga Biblioteka e Kongresit në lidhje me përdorimin e drejtë dhe regjistrimin e të drejtave të autorit. (Shenim: shikimin ky pamflet kërkon Adobe Acrobat Reader.)

Një Hyrje të Përdorim të drejtë
Universitetin e Shën Francis në Illinois ka mbledhur informacion mbi tema të ndryshme që lidhen me përdorimin e drejtë. E saj përzgjedhjes përfshin disa çështje cili mund të jetë me interes të veçantë për Teknologji me Burim të lexuesit, të tilla si dhe rregulla për përdorimin e audio-vizuale ndihmëse dhe materialeve për në distancë arsimit. Kjo faqe ofron mësime dhe një vetë-quiz, dhe disa edukatorë mund të gjeni edhe se saj user-friendly hartimin e bën atë praktik për përdorim në udhëzim mbi temën e të drejtave të autorit.

Të drejtë të Përdorë Informacionin për Mësuesit dhe Nxënësit
Në Universitetin Shtetëror të Nju Jorkut në Albany ka hartuar udhëzimet për përdorim të drejtë e punimeve copyright nga mësuesit dhe nxënësit. Tema specifike adresohen në site përfshijnë: katër faktorët e përfshirë në përcaktimin më të drejtë të shfrytëzimit, si për të të marrë leje për të bërë kopje të copyright material, udhëzimet për elektronike listat dhe diskutimeve, dhe citatet për lexime mbi aktuale të të drejtës së autorit. E site gjithashtu përfshin lidhje të tjera universitare bibliotekat e të cilit Web faqet që përmbajnë informacion mbi çështjet e të drejtave të autorit.

Më Të Drejtë Të Shfrytëzimit Të Informacioneve, Të Mostrës Leje Letër, dhe Listserv Informacion
Konsorciumi për Arsimor të Teknologjisë për Sistemet Universitare (CETUS) ka botuar një libërth për pronën intelektuale dhe të drejtën e autorit në çështjet më të lartë arsimit. Në versionin online të publikimit përshkruan ndikimin e pronësinë dhe përdorimin e duhur të çështjeve, dhe ofron qasje të shpejtë të përbashkët akademike përdorimi i resurseve dhe shpërndarjen e skenarëve. Site ofron mjete të tjera me vlerë si një mostër leje letër, dhe lidhjeve të tjera të Web burimet. CETUS’ Grupit të Punës mbi Pronësinë tingëllonthirrje për veprim, duke kërkuar nga organizatat e tjera që t’i bashkohen diskutim në lidhje me përdorimin e drejtë dhe për të ndihmuar në formimin e një kombëtar të aleancës, që do të mund të drejtojë më të lartë edukimi nëpërmjet të vazhdueshme dhe të ardhmen më të drejtë të shfrytëzimit shqetësime. Për këtë qëllim, CETUS ka gjithashtu themeluar një listserv, dhe nxit diskutimin e zhvillimeve dhe opinionet rreth pronësisë intelektuale dhe përdorimin e saj.

Pronësisë Intelektuale Çështjet Ligjore
Stanford University Bibliotekat kanë krijuar një Web reference në lidhje me të drejtën e autorit dhe të pronës intelektuale të normave dhe çështjet ligjore. Faqe ofron lidhje megjyqësor dhe legjislativ, ligji dhe standardet, dhe ofron informacione rreth gjendja aktuale e në pritje veprimet e të drejtave të autorit. Shumë artikujve dhe publikimeve mund të arrihen përmes kësaj faqe interneti, që të dy të rastit dhe të përkushtuar vëzhguesit do të gjeni shumë detaje në lidhje me përdorimin e duhur të në Internet, multimedia, dhe software burimeve, për të përmendur disa. Site është veçanërisht e dobishme për ata të cilët mund të kenë njëinteres profesional në të drejtën e autorit standardeve, të tilla si bibliotekarët dhe juridik studiuesit. Shënim: kjo faqe u e përkthyer në Sllovenisht nga Viktor Zdrawlica.

Edukatorët, Teknologjisë, si dhe Ligji E Zakonshme Pyetje / Përgjigje Të Drejtpërdrejtë
Ky publikim komplimentet Avokat Enghagen e Teknologjisë Burimi Koment “Të drejtën e autorit dhe të Drejtë të Shfrytëzimit: Pse Injoranca nuk Është Lumturi-Një Rast Për të Përdorur Udhëzime” (Prill 1998). E saj pamflet përdor një pyetje të thjeshtë dhe të përgjigjen për të adresuar format pyetje të zakonshme edukatorët pyesni në lidhje me software, video dhe Internet. Për shembull, pse nuk është “huazuar” software si huazuar një libër? Sipas asaj që rrethanat mund të programeve televizive të kopjohen dhe treguar në klasë? Janë të materiale të postuar në Internet pa të drejtën e autorit njoftim të lirë për të gjithë për të përdorni? Çfarë është shkelje e autorit? Pamflet përmban gjithashtu shumë të dobishme web site lidhje për informacion të mëtejshëm.

Koalicioni CNI-të drejtën e AUTORIT Forumi
Ky forum përmban një të hapur arkivin e mëparshme komente në një listë në lidhjeçështjet e të drejtave të autorit, si dhe mundësi për t’u bashkuar listës. Lista ështëprojektuar për të dhënë ata që pyesin, përgjigjen, dhe për të diskutuar çështjet e të drejtave të autorit ndonjë shkruani një forum për diskutim. Diskutimi nuk është i kufizuar në ndonjë zonë të veçantë e të drejtave të autorit çështje. E arkivuar diskutimet janë shumë të plotë dhe të të gjerë, dhe ka gjithnjë mundësi për të postoni pyetjen tuaj në qoftë se ajo ka tashmë nuk është diskutuar.

LIBLICENSE-L Lista E Postimeve
Kjo është një listë të moderohen për diskutimin e çështjeve që lidhen me licencimin e dixhitale informacion nga akademike dhe hulumtuese të mbyllura. Kjo listë është hartuarpër të ndihmuar punonjësit e bibliotekave dhe të tjerët të merren me licencimin e informacionit në digital format në lidhje me disa unik sfidat me të cilat përballen me këtë reja të mesme. Informacione ofruesit (krijuesit, botuesit dhe shitësit) që merren mebibliotekat janë të mirëpritur, si anëtarë të LIBLICENSE-L.

CoolClass Kronika
Kjo gazetë jep informacion mbi çështjet kryesore në botën e qarqeve akademike dheteknologjia e informacionit dhe këshillon gjithashtu abonentët e karakteristika të reja nëCoolClass internetit. Qëllimi i CoolClass është të sigurojmë një set të hulumtimit dhe mjete didaktike të dizajnuara për të bërë përdorimin e Internetit të lehtë për akademikë.

ScreenSite: E drejta e autorit, Përdorim të Drejtë, dhe të Tjera Çështje Ligjore: Film/Televizion/Video Temave
Një koleksion të lidhjeve në lidhje me çështjet ligjore përreth media vizive.

Pronën intelektuale dhe Autorit Të Përdorni Mbledhja
Një alfabetike indeksi i të drejtave të autorit lidhur me burimet Amerikan në Distancë Të Arsimit Të Konsorciumit.

E drejta e autorit dhe Përdorimin e Drejtë në Në klasë, në Internet dhe World Wide Web
Ky dokument ka për qëllim është të ndihmojë fakultetin, studentëve dhe të stafit të informuar vendimet e para përdorimit të materialeve në klasë, për kursin rezervat, oseInternet dhe World Wide Web. Ky dokument siguron: një hyrje të të drejtën e autorit; një hyrje për përdorimin e drejtë; Përdorimin e Drejtë Udhëzime për Arsimor Multimedia: një rishikim të rregullave të projektuar për të ndihmuar të fakultetit, të punonjësve, apo tëstudentët të përputhen me përdorimin e drejtë udhëzime kur duke përdorur imazhet e programeve kompjuterike, ose materialeve të tjera të marra nëpërmjet Internetit ose WWW; dhe një letër mostër për të përdorur për të kërkuar leje për të përdorur copyright materiale.

Të kuptuarit dhe Zbatimin e të drejtave të Autorit
në Këtë shkurtër neni është shpejt të lexohen dhe të kuptohen pasqyrë e përgjithshme e të drejtave të autorit. Ajo ofron informata mbi të drejtën e autorit çështjet, këshilla të dobishme, dhe lidhjet me jashtë të burimeve. E madhe për të gjithë kush ka nevojë për një të shpejtë përmendore në këto zhvilluar vazhdimisht çështje.

Trademark vs Autorit
dallimet në markë tregtare kundrejt të drejtës së autorit janë delikate, se ata mund parë të shfaqet. Të kuptuarit e dallimi në mes të dy, dhe çfarë ata mund të mbrojnë, është një pjesë thelbësore e mbrojtjes e kompanisë suaj të pronësisë intelektuale. Faleminderit shumë për Alex për të sugjeruar këtë burim.

Lus Mentis: Ligji dhe Teknologjisë Shpjegoi
Këtë faqe interneti, të zhvilluara nga Arnoud Engelfriet, një Evropiane e patentave avokat, ofron përplasje e kurseve mbi të drejtat e pronës intelektuale, patentat, të drejtat e autorit, markat tregtare e të dhënave dhe të drejtat. Kurse të fokusohet në parimet e përgjithshme, kërkesat, procedurat, traktatet ndërkombëtare, të cilët mund të marrin të drejtat e pronës intelektuale, dhe efektet dhe të drejtave të garantuara me të drejtat e pronësisë intelektuale.

Riprodhojnë Figura, Foto, Fotografi, ose Fotografisë
Kjo faqe përshkruan disa kurthe ligjore përfshin të drejtën e autorit njoftim, modifikuar &të shfaqur imazhe, publike domain images, dhe më të drejtë të shfrytëzimit. Kjo do të ju ndihmojë për të gjetur imazhet ju mund të përdorni në mënyrë të ligjshme, si edhe images lirë. Kjo është veçanërisht e dobishme për të gjithë të shqetësuar me përdorimin e imazheve në faqet e tyre.

10 Madh Mitet Rreth Copyright Shpjegohet
Kjo është një ese në lidhje me të drejtën e autorit mitet, e cila merr ju keni një duke punuar me njohjen e të drejtave të autorit. Ajo është konsideruar si një “klasik” referencëpër disabusing të përbashkët të të drejtave të autorit mitet.

Artikuj Rreth Korporatës Trajnim dhe Arsim Online
Një koleksion të artikujve për të drejtat e autorit dhe përdorimin e drejtë të çështjeve në të korporatave trajnim dhe arsim online. Më të reja të punës është një për të drejtat për përdorimin të punës së studentëve, dhe nuk janë artikuj në lidhje me politikat e shkollës dhe përdorimin e drejtë në kurse online.

Kush Zotëron Kurse Online dhe Materialet E Kursit?
E Pronës intelektuale, Politikat për një të Ri të Mësimit të Mjedisit
Carol A. Twigg thekson diskutim nga Pew të Mësuarit dhe Teknologjia Simpoziumi mbahet 17-18 shkurt, të vitit 2000, në Miami, Florida, ku udhëheqësit nga të arsimit të lartë shqyrtuar pronësisë intelektuale çështjet që dalin nga ndryshimi i ndërfaqe në mesin e profesorëve të universiteteve, dhe komercial të botës. Rekomandimet për zhvillimin e universitetit të politikave lidhur me këto çështje janë dhënë.

Web Tools Buletini numër të Veçantë në të drejtën e Autorit në fushën e Arsimit
Ky edicion i buletinit fokusohet në ligjet e autorit dhe praktike aspektet e zbatimit të tyre në arsim. Redaktorët lidhje për një shumëllojshmëri të burimet informative në temë

Mbrojtjen E Të Drejtave Të Pronësisë Intelektuale
Kjo NA Qeverisë web site përcakton pronësisë intelektuale dhe i ofron të spikatura këshilla se si për të mbrojtur atë pronë.

Patentat, Markat Tregtare Dhe Të Drejtat E Autorit
Kjo faqe nga një kombëtare paralegal grup, përcakton konceptet dhe ofron përkatëse ligjore informacion mbi këtë temë.

Botërore të Pronësisë Intelektuale Center (GIPC)
Kjo qendër është një shoqërues i SHBA Champer e Tregtisë. Është kampion i të drejtave të pronësisë intelektuale “si jetike për krijimin e vendeve të punës, ruajtja e jetës, avancimin e rritjes ekonomike botërore, dhe gneerating përparim zgjidhje për sfidat globale.” Faqe përshkruan GIPC përpjekjet për të forcuar mbrojtjen dhe zbatimin e IP të drejtave.

Ultimate Guide për të drejtën e Autorit
Ky udhëzues do të ecin ju nëpërmjet çështjet më të rëndësishme në lidhje me të drejtën e autorit dhe aplikimet praktike. Kjo është një e thjeshtë, të mirë-dokument të shkruar që mbulojnë çështje të tilla si historia dhe philosopy e të drejtave të autorit, e drejta e autorit të regjistrimit, të drejtë përdorimi, DMCA, creative commons, dhe NA/Evropiane të të drejtës së autorit.

Të gjitha materialet brenda HORIZONTIT site, përveç rasteve kur shënohet ndryshe, të mund të shpërndahet falas për qëllime edukative. Nëse ju bëni të rishpërndani ndonjë e këtij materiali, duhet të ruajë këtë autorit të vëreni dhe ju duhet të përdorni të përshtatshme motivacionin duke përfshirë adresën URL. Gjithashtu, ne do të vlerësojmë tuaj dërgimin e James L. Morrison një shënim se si jeni duke e përdorur atë. HTML dhe dizajni nga Noel Fiser, ©2006. Faqe fundit modifikuar: 1/1/2006 1:30:52 PM. 49365 vizitorët që nga shkurti i vitit 2000.

banner