Home / Dr. Lindemann e bukur e Spermës Fakte!

Dr. Lindemann e bukur e Spermës Fakte!

E spermës janë të mrekullueshme pak qeliza dhe ato mund të jenë ngarkesa e fun! Për gëzimin tuaj ne kemi hartuar disa fakte amazing rreth tyre.

Shih tonë Pyetjet E Bëra Më Shpesh faqe shtesë për argëtim informacion

Një Wonderous Përrallë e një Pike Bisht – botuar Fillimisht në Vjeshtë të vitit 2010 çështje (Çështjen 19) e Të Oakland Journal

E PYETJA më e shpeshtë e pyeti Dr. Lindemann me e-mail: Sa kohë mund të të spermës për të jetuar në mjedisin e sipërfaqeve? PËRGJIGJE: Ata vdesin si ata të thatë, kështu varet se sa shpejt ata e thatë. Ata gjithashtu janë vrarë nga uji i freskët për shkak të osmotik shoku. Sapun dhe detergjentë të tilla si ato që përdoren për pastrimin dhe larjen e duarve edhe i vrasin ata, si këto substanca strip jashtë membranën e qelizave të spermës. Diçka të marrin në konsideratë: Ata janë haploid gjysma e jetës tuaj ciklit kështu që të jenë të kujdesshëm se ku i keni lënë atyre.

Ju lutem vini re, ndërsa spermatozoidet janë relativisht të lehtë për të vrasin në ambientale e sipërfaqeve të, nuk do të përpiqet për të përdorur ujë ose detergjentë për të vrarë ata në vaginë ose femra të traktit riprodhues. Femra si dhe pelte-si konsekuencë e njeriut spermë mbrojtur ata nga përzierja të mirë me ujë një herë brenda femërore të trupit. Përveç kësaj, ujë dhe detergjent mund të jenë të dëmshme për indet. Kjo nuk është një e mirë e kontrollit të lindjes strategji!

Kafshë Numri mesatar i spermatozoideve për të lëshoj një fjalë (në miliona)
Mouse 50
Miu 58
Derr Derr 80
Lepuri 280
Njeriu 280
Dele 1000
Lopë 3000
Derr 8000

Koha në mes të coitus dhe arritja e spermës në Fallopiane tub *

(Me fjalë të tjera, sasia e kohës që duhet për të spermës për të marrë, ku duhet të shkojnë)

Kafshë Koha E Udhëtimit
Lopë 2-3 Minuta
Lepuri Pak minuta
Mouse 15 Minuta
Derr Derr 15 Minuta
Mbillni (Derr) 15 Minuta
Miu 15-30 Minuta
Hamster 2-60 Minuta
Qen Minuta-Orë
Një Dele Me Gjithë Të (Dele) 6 Minuta – 5 Orë
Grua 5 – 68 Minuta

Vëllimi mesatar dhe përmbajtjen e njeriut derdh#

Vëllimin dhe përmbajtjen e derdh varet nga gjatësia e kohës ndërmjet ejaculations. Vëllimi mesatar i spermës është 2.75 mililiters(ml), duke filluar nga 2-6 ml, sa më e lartë vëllime pas periudhave të mospërdorimit. Një mesatare e njeriut derdh përmban rreth 180 milionë spermës (66 milion/ml), por disa të derdh përmbajnë më shumë se 400 milion e spermës. Edhe sasinë dhe cilësinë e spermës janë të rëndësishme, përcaktuesit e fertilitetit. Një njeri është konsiderohen klinikisht infertile nëse tij spermës përqendrimi bie nën 20 milion/ml spermë. # (Vetëm mos harroni pse – ajo merr vetëm NJË për të bërë një fëmijë)

Mesatarja numërimin e spermës ka rënë nga 113 milionë spermës/ml spermë në vitin 1940 në 66 milion/ml në vitin 1990. Vëllimi i një të vetme të lëshoj një fjalë ka pësuar një rënie nga 3.40 ml të 2.75 ml. Kjo do të thotë që meshkujt mesatarisht tani janë të ejaculating më pak se gjysma e numrit të spermatozoideve si burrat e bëri për 50 vite më parë. Një rënie prej më shumë se 380 milion e spermës në rreth 180 milion e spermës për të bërtas. Për më tepër, numri i motile spermës gjithashtu ka zhytur. E rëndësishmja, numërimin e spermës nuk ka rënë në më pak zonat e ndotura të botës gjatë periudhës së njëjtë kohore.#

Kafshë Pjellore Jetën e Spermës (orë)
Mouse 6
Miu 14
Derr Derr 21-22
E njeriut 24-48
Lepuri 30-32
Dele 30-48
Lopë 28-50
Kali 144
Bat 135 Ditë

Motile (të lëvizin) e spermës janë gjetur në të njeriut fallopiane tub deri në 85 orë pas coitus, edhe pse aftësia për të fekonduar një vezë zakonisht është e humbur para motility është e humbur.

A madhësia çështje?^

Një do të mendojnë që një numër i madh i kafshëve do të ketë më të mëdha gametes, por asgjë nuk mund të mëtejshme nga e vërteta. Më të madh të spermës që unë kam parë ndonjëherë erdhi nga një pemë të fluturojnë! E spermës së një frut fluturojnë mund të jetë për aq kohë sa trupi i mashkullit fluturojnë, rreth 1.1 mm. Në anën tjetër, të numrit të madh të gjitarëve njerëzit kanë një e më i vogël i spermatozoidëve, i matur vetëm 40 mikronë të gjatë. Minjtë të prodhuar një nga më të madh të spermës në 170 mikronë të gjatë.Kur ne flasim për minj dhe njerëzve ne mund të jetë më e madhe kafshët në diploid fazë të jetës, por ajo është e minj që i kanë më të mëdha haploid fazën e jetës me 80-mikron të gjatë të spermës.

Sa është e mjaftueshme?^

Kjo pyetje vjen gjithmonë në drejtim të njeriut fertilitetit. Nëse ajo merr vetëm një spermë për të fekonduar dhe vezë, pse e bën një akuzë të ulët të spermatozoideve të bëjë një njeri infertile? Një pjellore mashkull njeriut të derdh në mes të 2 dhe 5 mililiters(ml) të spermës (mesatarisht rreth një lugë çaji). Në çdo ml nuk janë zakonisht rreth 100 milionë e spermës. Nëse përqendrimi bie nën 20 milion spermës per mililiter zakonisht ka disa probleme me fertilitetin. Njëzet milionë ende duket të jetë një shumë, kështu që pse problemi? Vetëm një pjesë e vogël e spermës depozituar në gruaje vaginë deri në fund në mitër.Nga ata që e bëjnë atë të mitrës, vetëm një pjesë e vogël e atyre të gjejnë rrugën e tyre për oviducts. Zakonisht vezë të gjithë rrugën deri në skajin tjetër të oviduct(fallopiane tub). E atyre që janë në oviduct vetëm një pjesë e vogël e bëjnë rrugën e tyre nga brinja e sipërme oviduct. Kështu që, në fakt, numri i spermës me sukses duke arritur në ku veza është e vendosur është në fakt shumë i vogël. Një problem tjetër është se veza nuk është vetëm duke pritur për të pllenuar me e parë e spermës për të ardhur së bashku.Veza është zakonisht e mbuluar me një shtresë të trashë qelizat e quajtur corona radiata që të shërbejë si një bllokadë për të kufizuar spermës nga marrja në vezë. Spermatozoidëve përmbajnë enzimat që thyejnë këtë barrierë poshtë. Ajo në fakt mund të kërkojë një sulmi e shumë spermë për të thyer poshtë corona mjaftueshëm për të lejuar një spermë të marrë e deri te veza. Kështu që i tërë procesi është diçka si një maratone të kandidojë në një labirint të mbushur me mukus ndjekur nga e thyer në një kala. Që një spermë që më në fund e bën të është kampion i Nënë Natyra e triathlon.Nëse ju nuk keni mjaft të konkurrentët për të filluar, nuk ka lënë në finish. Ne nuk e dimë se për të sigurt, por kjo mund të jetë një mënyrë për të zgjedhur për një të shëndetshme të spermës për të bërë punë të kalojnë gjenet e brezave të ardhshëm. Moderne në-vitro teknikat e fekondimit të mund të kalojë nga-ky proces i përzgjedhjes dhe për të arritur fekondimit me shumë më pak spermë. Të suksesshëm e fekondimit është tani edhe realizohet me spermës që nuk mund të notosh. Kjo është arritur duke injektuar direkt spermës në vezë me një të vogël qelqi pipette (tub).Vetëm koha do të tregojë se çfarë anashkaluar natyrës triathlon do të bëjë të njeriut genet.

banner