Home / Kolekcija Flow

Kolekcija Flow

Izvornik: Collection Flow

CVPR 2012

Ira Kemelmacher-Shlizerman – University of Washington
Steve Seitz – University of Washington i Google

122

Computing optički tok između bilo koji par interneta lica Fotografije je izazov za većinu trenutnog stanja metode procjene umjetnost protok zbog razlika u osvjetljenje, poza, i geometrija.Pokazali smo da je procjena protok se može dramatično poboljšati usklađivanjeveliku kolekciju fotografijaiste (ili slično) predmet.Konkretno, razmotriti slučaj fotografije poznatih ličnosti iz Google pretraživač slika.Bilo koja dva takva slika može imati različite izraz lica, rasvjete i lice orijentaciju.Ključna ideja je da se umjesto računarstva protoka direktno između ulaznog para (I, J), možemo izračunati verzije slike (ja ‘, J’) u kojoj izraze lica i predstavljaju se normalizuju dok rasvjeta je očuvan.To se postiže iterativno projektovanjem svaka fotografija na pojavljivanje podprostorne formirana od pune foto kolekcije.Željeni protok se dobija kroz splet tokova (I -> I ‘) (J’ -> J).Naš pristup se može koristiti sa bilo dva-frame algoritam optički tok, a značajno poboljšava performanse algoritma pružajući invarijantnost za rasvjetu i oblik promjene.

2223S obzirom na par slika (prvi i posljednji u nizu) koji se nalaze između fotografije se automatski sintetizovane koriste naše metode procjene protoka.Obratite pažnju na značajne varijacije u rasvjetu i izraz lica između dva ulaza slike.

Files:

Papir
Video:

Citata:

Ira Kemelmacher-Shlizerman i Steven M. Seitz. “Kolekcija Flow.” IEEE Conf. o Computer Vision i Pattern Recognition (CVPR), 2012. godine.

Priznanje:

Ovaj rad je podržan dijelom National Science Foundation Grant IIS-0811878, University of Washington Animation Research Labs, Adobe, Google i Microsoft.

Provjerite naše radove!

“Istraživanje Photobios”, SIGGRAPH’11
“Rekonstrukcija Face in the Wild”, ICCV’11
– “Biti John Malkovich”: Ever želio da bude neko drugi? Sada možete!, ECCV’10

Imate pitanja? Molimo Vas da kontaktirate Ira Kemelmacher-Shlizerman

banner